středa 9. září 2009

Jindra Uhlík - malíř fotoaparátem

Trochu jsem se v poslední době rozmáchl doširoka a na medailonky mi nějak nevybýval čas a energie.  Takže fotografické obrázky Jindry Uhlíka „suším“ bez pár dnů už měsíc, což obyčejně nedělávám.  Takže se hned v úvodu tímto musím Jindrovi omluvit.

...na pláních...

Fotografie, na které se zrovna díváte, mají blízko ke grafickým listům. To potvrzuje mé staré tvrzení, že u výsledku výtvarného díla není důležité, kudy vedla cesta k němu. A purismus některých pánů a dam jen ukrývá jejich nejistotu v tom, co sami dělají.

...na pláži...

A Jindry naopak vidím, že ví co a jak – a hlavně proč dělá to, co nám tu předkládá.  Činí to neotřele a ani náznakem v tom nevidím nějako rutinní záležitost typu: Tohle se mi (nebo ještě hůře  - mu) povedlo, tak to budu opakovat  do omrzení.

...po pravdě...

V Jindrových fotografiích nacházím nadhled a vtip. Ale není to ten vtip typu Novotný, kdy se autor už předem hlasitě směje, aby i vůl pochopil, že bude legrace. Naopak...


...přístav...
...spíše se jen tiše usmívám dovnitř a hlavně – je mi hned o kousek k lépe a veseleji, pokud se na ty obrázky chvilku dívám. A to je pro mne mnohem více, než plácání se do kolen.




...tah šnekem...

Rád se bavím podobným inteligentním humorem a tak mám Jindru Uhlíka i ve svých oblíbených na stránkách
PHOTOEXTRACTu, kde i vy můžete najít další jeho obrázky. 

6 komentářů:

  1. Fotky Jindry U. sleduji na PE pravidelně. Jsou to fotografie, které jsou mi blízké. Díky za pěkný medailonek.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím že každého autora těší,když jeho práce zaujme.A když ještě pomůže k úsměvu nebo optimističtějšímu pohledu na okolí,musí být spokojen.Františku děkuji že jsem tu mohl být.Ahoj Jindra.

    OdpovědětVymazat
  3. :))
    Jindra mne myslim uplne unikl, musim napravit a podivat na extract

    OdpovědětVymazat
  4. ..moc dík za ty obrazy...dosti mne zasáhly...a nejvíce tento: ...tah šnekem.....

    OdpovědětVymazat