sobota 28. února 2009

Lisabonská smlouva tuneluje naši suverenitu...

..slýchávám jak z rozhrkaného gramofonu stále dokola... a pořád jsou to stejní lidé. Jsou prý bytostnými demokraty a EU je nedemokratická. Škoda, že uvedení pádové a dámy polykají první půlku této složeniny, protože o Demos - lid jim jde o to méně oč více usilují o kratein – vládnout. A neochota se o moc - vládu dělit s kýmkoliv je to co se skrývá za mnoha vzletnými slovy o národních zájmech.


Rozpustit náš bahnitý rybníček v sice zakaleném, přesto daleko čistějším moři Evropy by mohlo být velice fatální. Alespoň pro jistou vrstvu lidí, která ví jak v tom chodit a na jakou strunu uhodit u malověrných...


Některým procesům nejvíce vyhovuje tma a nedostatek kyslíku...

A někteří naši spoluobčané udělají vše proto, aby nás před světlem a vzduchem "ochránili"...

2 komentáře:

  1. Františku, nemohu se zbavit dojmu, že původně byla EU zamýšlena jako hospodářská protiváha USA. Nikdo to nahlas neřekne a je to škoda. Protože potom by bylo jasné že bez společné měny , společných zákonů , společného daňového systémů to nepůjde. Je jasné že "národní politici" mají z této představy vyrážku. Co by si chudáci počali. Najednou by se zjistilo že jich není třeba. No čas ukáže. Čína je největší věřitel USA. Pokud se jednou tyto dva státy dohodnou, tak ještě uvidíme.
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  2. Nezbývá než s tebou souhlasit. Bohužel je i po dvou nacionálně světových válkách slovo Národ stále velikým zaklínadlem.

    OdpovědětVymazat