středa 20. ledna 2010

Když komentář, tak pod jménem...


aby bylo jasno...
...
Jste pro to, aby byly diskuze pod články na zpravodajských webech anonymní, nebo se mají otevřít jen registrovaným čtenářům?
Odjakživa jsem byl proti anonymitě diskuze. Od začátku říkám, že anonymní diskuze je jeden ze zločinů českých serverů. Umožňují psychopatům, aby se předváděli na jejich stránkách a z diskuze udělali rejdiště magorů, kteří se vůbec nevyjadřují k tématu. Je to otázka množství a anonymity. I anonymní diskuze, kde je málo lidí, může být kultivovaná. Asi rok píšu na iDnes a diskuze vůbec nečtu. Absolutně mě to nezajímá. Po pěti měsících jsem čtenářům řekl, že buďto diskuzi k mým článkům zavřou, anebo tam skončím. Vedení s tím souhlasilo, takže jsem v rubrice Technet jediný autor, u kterého se nedá diskutovat. Je srandovní, že o mých článcích probíhají diskuze pod články jiných autorů.

...
Je to podle vás opravdu nejlepší systém, jak vytřídit hodnotné názory?
Všechny názory jsou hodnotné. Nedělím názory na hodnotné a nehodnotné. Ztráta anonymity jen přinutí lidi, aby se chovali slušně. Názor má cenu, když je spojen s konkrétním člověkem. V tom se odlišuje od zprávy. Názor anonymního člověka je na prd. To je podobné jako s českými novinami. Jejich nemoc je, že citují anonymní zdroje.



Tak toto je malá část rozhovoru Petra Vnoučka s Milošem Čermákem, který jsem dneska nalezl na serveru  TÝDEN pod názvem: Diskuse jsou rejdištěm magorů a psychopatů.
Mně nezbývá než se slovy pana Čermáka souhlasit...


2 komentáře:

  1. Tak jsem si to na týdnu přečetl. Včetně diskuse... Jsou weby, kde už registrace obsahuje krok, kdy je třeba zaslat kód, který doručí pošta (ne e-mail). Jen si nedovedu představit tu "doautorizaci" na webech s 12000 uživateli... Ale byl bych pro.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní prudiči jsou vynalézaví a stejně si nakonec cestičku najdou, stejně jako zloději a další pakáž...
    Když jsem to četl, tak tam ještě diskuse nebyla...jdu se podívat...:)

    OdpovědětVymazat