úterý 12. ledna 2010

Jak se bahno ze dna zvedlo...

...aneb o konečném vítězství ujařmeného lidu nad tyraníí.


Dlouho tam dole něco sbíralo síly. Muselo zetlít hodně myšlenek, invence, znalostí i empatie, aby se mohlo zrodit to nové krásné a progresivní. Ten předvoj nových časů, kdy si budou všichni skutečně rovni, a nikdo nebude vyčnívat.
Pak se to konečně zvedlo ode dna. V kalné vodě z rozvířeného bahna se některé bubliny počaly dělit do více identit, ale cíl byl pořád stejný. Dosáhnout vrcholu a ukázat všem, že je to jednou pro vždy tu!
Konečně v pohybu! Konečně to nikdo nemůže ignorovat! Všichni vidí ten kal a cítí odér bahenního plynu. Co na tom, že zeleň žloutne a živé prchá nebo hyne. Hlavně rychle ke slunci s tím opojným pocitem, že ! Co ? No přece JÁ, to musí stačit!

A je tu konečně vrchol! Už je to výše než ostatní  - nikdo ten pahorek na hladině nepřehlédne! Ještě okamžik a… tichým „plow“ bublina praská a zanechává po sobě jen hutný odér bahenního plynu. To dobou už v kalu, který to na své cestě tak slavně rozvířilo, pár chytrých sumců zkušeně sbírá svůj podíl.  Sumci milují kalné vody, v čistých je na ně moc vidět a to nemají rádi.

Po nějakém čase se kal pomalu usadí.

Nevadí, tam dole totiž už zase něco sbírá síly…

6 komentářů:

  1. Františku napsal jsi to jednoduše a jasně. Já používám bublifuk :-)


    Jo a fotka je moc pěkná. A tady to alespoň můžu napsat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Bublifuk je pro radost a nenadělá tolik nepořádku .

    Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám rád bahno, nemám rád smradlavé bubliny, budu chodit kolem raději velkým obloukem.

    Pozn: Františku, při mé skleróze jsem zapomněl přihlašovací údaje, tak se přihlašuju jako podepsanej ANONYM.

    Jirka Řehák

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně aby to nebyla jubilejní šestsešedesátášestá identita někoho jiného Jirko.

    :)

    Já taky nemám rád sumce...takové ty hodné a rozšafné, co ví kde se schovat a kdy vyrazit do útoku, když jsi k nim zády.

    OdpovědětVymazat
  5. Napsal jsi to moc dobře Františku. Poslední dobou sice na PE nemám moc času, ale z toho, co jsem si přečetl včera, jsem neměl dobrý pocit....Já chodím na pe pro inspiraci a odreagování se po náročném dni. Současné dění mě znervózňuje...chce to asi pevné nervy...zvláště pro JJ.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji Milane. Asi se někteří lidé inspirovali hony na čarodějnice. A je snadné davu vysvětlit, že za jeho potíže může jen nepřítel, kterého je nutné zničit a pak bude ráj. Je scénář starý jako lidstvo samo.

    OdpovědětVymazat