sobota 18. července 2009

Bod lomu

Když jsem před krátkým časem psal s Lojzkou Inzerát na dům, kde už se skoro nedá bydlet, diskuze na Photoextractu přerostla ve vřavu, kterou musel ukončit admin.



Výsledkem bylo, že nepřizpůsobiví ještě hlasitěji začali pokřikovat, že máme demokracii a oni si můžou dělat to, co chtějí. Pár lidem, co se jim znelíbili, počmárali dveře nápisy “Když se vám to nelíbí tak táhněte“ a několik salónních ochránců lidských práv sdělilo postiženým, že si za to vlastně můžou sami. Protože, kdyby blbě neremcali a neupozorňovali na sebe, tak by nepřitahovali pozornost: Takhle ji můžou přitáhnout i na ty, co si hledí jen svého, žijí slušně a do ničeho se nemíchají, ani kdyby jim na dveře někdo bušil a volal o pomoc.

Takže stav na PEx je dnes takový, že některým lidem už ani nemusíte napsat pod fotografii cokoliv, co by mohlo urážet jejich cit pro vlastní vyjímečnost. Už vědí, že mají své ochránce a jsou v bezpečí, ať napíší komukoliv a cokoliv.

Takže navrhuji této skupině předat Moderování fotoserveru. Tito pánové a dámy (už teď natolik vynikající autoři, že není prostor pro jakékoliv jejich zlepšení) se jistě rádi obětují, ozdobí svá jména tím prestižně magickým M a dají tomuto serveru novou lidově demokratickou tvář, kde nebude nikdo smět vyčnívat, všechny fotografie budou barevné a každý na nich okamžitě pozná, co na nich je, aniž by musel jakkoliv používat to co máme mezi ušima. Všechny fotografie budou dostávat jen hodnocení patnáct, protože všichni přece fotografujeme jen pro radost a nikdo si tu nebude hrát na inteligenta či dokonce umělce. Jakákoliv kritika bude trestána doživotním banem a na věčné časy vyvěšenou karikaturou kritika i jeho rodiny na titulní straně serveru.

Tichá většina strčí hlavu do písku – stejně je na to zvyklá - a těch pár (desítek) lidí co to snad neakceptují?
Individualismus se trpět nebude!
Jen v uniformním kolektivismu je síla!
Můžou táhnout… najdou-li si kam. Až tam vybudují nový dům a vysadí kytky, aby bylo po čem šlapat a co rozbíjet… se bude vše opakovat. Zase půjde WEBem zpráva, že je přece DEMOGRACYE A FŠYCHNI MAJÍ pRÁVO DJELAT SI CO CHTĚJÝ…

38 komentářů:

  1. Je to demokracie, kterou se ohánějí ti největší puritáni a hypokrati. A komunisti.Oni si můžou dělat co chtějí, protože je svoboda a demokracie, ale ty musíš poslouchat, a řídit se podle jejich zákonu a pravidel. Nebo spustí veliký křik. Nic nového pod sluncem. Na neštěstí. A není proti tomu obrana. A je jich víc , alespoň to tak vypadá.

    RUDY nemuzu pridat komentar pod mojim log in jmeno, err out

    OdpovědětVymazat
  2. Rudy:

    Nejak to nefunguje, kdyz napises koment, tak to err out, pise to ze neni conection. A dela to s ruznych PC, a ruznych conections. \

    Je to nejaky problem s custum template. Mas nekde nejakou chybu. To by vysvetlovalo malo komentaru

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Rudy, u mně je vše snad v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevim, pisou tam ze je to nejaky problem s custom template. Ze mas zmenit neco v html.

    tohle je kde vysvetluji chybu:
    http://technical-tejash.blogspot.com/2009/03/not-able-to-post-comments-comments-not.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ted sem jim napsal, a....

    Ted to zase funguje. Vypada to ze mne blokujes!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Můžu tě vymazat ale blokovat asi ne. Ještě jsem to nedělal...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Všimnul jsem si, že je to poslední dobou v tomto směru horší. Navzdory tomu je PEX nejlepší fotografický server u nás. Je dost populární a tím pádem přitahuje mové fotografy, kteří chtějí poměřit své dílo v konkurenci. Řada z nich neunese kritiku a pak to dopadá, jak to dopadá.
    Někdy mám pocit, že někteří jedinci čekají na jakoukoli kritiku a potom udeří! Jde jim jen o to, pohádat se, někoho urazit..k vůli takovým lidem už pár dobrých fotografů odešlo a to jim jde...nejlepší je takové lidi ignorovat a energii věnovat těm, kteří za to stojí...
    Jinak výstižně napsáno, ale s tím předáním fotoserveru... no to by tedy dopadlo :)
    Někteří rádoby chytráci toho hodně nakecají, ale jakmile jim dáš nějakou zodpovědnost, tak toho mají za chvíli plné kalhoty :) ahoj

    Milan Pernický

    OdpovědětVymazat
  8. To víš, že jim jde o tituly a slávu. Práci nechají na jiných. :)

    OdpovědětVymazat
  9. A to je právě ta pravda , nekteri lide na sebe chtějí upoutat pozornost, jakýmkoliv způsobem, a jak Milan správně napsal, čekají na jakoukoliv prilezitost. Když s nima začne někdo polemizovat, tak nastane jejich okamžik. A jak s malými detni, když si je prestanet všímat, a ignoruješ je, tak se budou chvily vztekat, ale přijdou na to, že se s nima nikdo nebude bavit, když budou komunikovat tímhle způsobem. V opačně situaci, když se snaziz dokázat svoji pravdu a jejich blbost, nastane situace na kterou čekají, a snaží se mít poslední slovo, i když se debata sklouzne úplně jinam, snaží se tě rozčílit, a nutit tě říci nějaké fráze, které bys normálně neřekl, a tím hraješ na to, o co se snaží.
    Staré pravdivé prislovy moudrejsi ustoupí je zde na miste.

    Určitý lide dokážou ukazovat svoji osobnost svojim chováním, svoji povahou, a vskutky co delaji, nebo díly. Jiní potřebuji jiné prostředky vyjádřeni, slušným lidem nepřijatelné. Jediná ochrana je ignorace, a doufat v nejlepší ,pomalým ukazováním svoji pravdy a doufat v nejlepší, nebo zbavit se opozice jak máme příklady s minulosti.

    OdpovědětVymazat
  10. Ignorovat ano, ustupovat ne. Protože oni ústup berou jak slabost protivníky, kterou je nutné okamžitě využít k dalšímu tlaku.
    Úsloví, že moudřejší ustoupí si vymyslel nějaký dobyvatel pro ty, které chtěl ovládnout. My Češi (a je jedno, kde dnes žijeme) jsme tohle úsloví rádi přijali, protože nám umožňuje vyhnout se odpovědnosti. Protože my se rádi zlu vyhneme (ohneme hřbet a počkáme až to slízne soused) namísto toho, abychom se mu postavili. A to mi vadí mnohem více, než výskyt několika sebestředných hlupáků s napoleonským komplexem.

    OdpovědětVymazat
  11. Jediná obrana podle mne je opravdu ignorovat, když zjistíš, že je to naprosto jiná "krevní skupina", a debata se vyvíjí směrem jeden o koze a druhý o voze a končí urážkami - je to ztráta času a nervů a navíc, v některých případech jsou tito jedinci programově v opozici.

    OdpovědětVymazat
  12. To je to jediné co prudiči dovedou - být v opozici. Proti čemukoliv. Ale dívat se, jak vyštvávají mě milé lidi a říkat si, je to dobré, já si jich jako nevšímám, tak mě třeba minou...nezlob se...pak si můžeme stěžovat i na vládu, parlament, soudy a úřady...a přitom si za to můžeme sami. Nic jako neutralita neexistuje. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  13. Já jako momentální absentér (viz. zdůvodnění v mém profilu na PE)

    po podobnému vývoji jako je představen například zde a mnohde jinde

    http://www.photoextract.com/cs/foto/176542.html

    se jako slepý, ubohý, barvoslepý chudáček atd. (tak je je v poslední době této garnituře libo) předání prestižního a výborně placeného postu moderátora BW tomu koho si tento nový LID zvolí nebráním...

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Josefe, tady si asi nic nemusíme vyprávět, že?

    Právě ta jsi příčinou odchodu mnoha jistě talentovaných jedinců nejen z PEx, ale možná i ze světa. Protože kdyby jsi jim pochválí už to, že umí nahrát soubor do počítače - namísto toho aby jsi neustále něco mlel o kompozici, světle a jiných vymyšlenostech co si vymysleli yntelegtuálové a umjelcy na pracující lid, tak by dnes nebrali heroin, ale byli uznávanými autory minimálně u svých podřízených.

    OdpovědětVymazat
  15. čtu tam a čtu tady - a jediné se ptám...
    "Kde je fotka?"... debaty pod vloženými jepegy (ať tam shrnu všechno) se točí často kolem něčeho úplně jiného... a to je škoda... Já vím, že to víte, že bojujete, aby to bylo jinak...ale možná je těch slov někdy zbytečně moc...

    Mám ráda jeden citát:
    "nejdřív se vám budou smát, pak proti vám budou bojovat a nakonec zvítězíte"... prošla jsem podobnými boji po boku kamarádce (netýkalo se to fotek, ale chovu psů) a jedinou odpovědí byl čas, kvalita její práce, která se po letech ukázala...

    vzhledem k tomu, že komentovat můžu jako anonymní, tak přidávám podpis: Renata H.

    OdpovědětVymazat
  16. Franto, já vím co myslíš,ale speciálně to prislovi, moudrejsi ustoupí, se dá samozřejmě jako všechno brat a vysvětlovat několika způsobí, tak jak se to každému hodí.
    Někdy v životě se dostaneš do situaci, kde muzes vysvětlit, pomoct, a většinou to nikdo neocenil (díky necekej), Někdy se dostaneš do určitých situaci, kdy muzes aplikovat „ modrejsi usoupi“, nebo „ komu není rady, tomu není pomoci“.
    já kdybych ustupoval, ve svém životě, tak uz jsu dávno v blázinci, nebo pod Brooklyn Bridge. Ale tady mluvíme, ne o usupovani, ale doslova ignorováni. Jak prosím tě chceš presvedcit nekteri lidi o něčem hádkami pod fotkami. já už jsem to zkoušel párkrát, pod mojimi výtvory. Naposled jsem mel diskusí pod moji fotkou ve „phot post“, a byl to pravděpodobně jeden s administrantu, a skončilo to, ze mne fotku smazal. Mam ho soudit? Nebo jed do Československa a rozbít mu hubu? Což bych velice rad udělal.

    Něco jiného je si sednou s někým a bavit se s oči do oči, ale i to nefunguje. Odejdeš na par hodin, a je techno zpátky při starém..

    Ty to jak nejake „boj“, … proti cemu, proti větrným mlýnům? Proti lidske blbosti? Nekdy nezbyva nic jineho, nez doufat ze casem se pravda ukaze, a nechat vola volem.
    Každý mas své názory a presvedceni, někdo se chce naučit, hledá pravdu, nekdu už všechno ví, a nepotřebuje se učit nic.

    Ty mas jiný názory (Komunista Obama, například) než já v hodně směrech, a neznamená to ze se nemůžeme bavit. Sams mne napsal, ze už ses přes padesát, a ze tvoje názory se už těžko změní. Well, já tvoje názory respektuju a doufám ze poznáš svoje omyli, casem, sám od sebe, a das mne jednou za pravdu, protože samozrejmne si myslím, ze pravdu mam ja.  Ale to je úplně jiná situace, protože diskuze dvou normálních lidi, nemuzes srovnávat se střetnutím s idiotem.

    Napiš nějaké řešeni, a já rad budu bojovat na tvé straně. Jak presvedcit idiota, ze je idiot.
    Zatím ze skusenosti bych řekl, že se jen rozcily, a je horší než před tím. Ukaz mne jednoho trpajslika, převedeného na normálního, a jak se to povedlo. Bez toho ze bys ho zabyl.

    OdpovědětVymazat
  17. Františku, krásně napsáno, a udělal jsi dobře, že jsi to vložil sem a ne na PEX.

    Já jsem také vyslovil svůj názor poslední fotkou, ale bude to stejně k ničemu jako spousta dalších věcí

    OdpovědětVymazat
  18. Nebude to k nicemu, jenom to trva delsi dobu nez to zacne ucinkovat.
    je to dlouhy process.

    OdpovědětVymazat
  19. Přinejmenším jsem vypustil páru a snížil tlak v duši. Nemůžou za něj ti, co se jim nelíbí moje fotografie, ani ti co mají například jiné názory na ekologii, či politiku. Za zvýšený tlak si můžu sám , protože jakmile narazím na vola, který si myslí, že je slavík a chce uctívat jako orel, tak mi jde tlak nahoru.

    Já se snažím některé lidi ignorovat. Taková Bauerová o mě napsala ošklivé věci a několikrát taky sdělila, že už se mnou a vůbec na PEx ani náhodou nikdy a nic. Zažil jsem ji jinde a s jinými lidmi se stejným scénářem. Nevidí si do úst, jen otravuje vzduch ostatním.

    Vím o několika lidech, kteří nic nahlas nevykřikují, ale chystají se PEx opustit. Prostě se jim nechce sdílet dům, kam jiní tahají odpad a hnůj. To mám taky ignorovat? Můžu. Ale vzpomínám si na postavu Randalla Patricka McMurphyho ve filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Po tom co se mu ostatní posmívají, že přecenil své síly, při pokusu o útěk řekne památnou větu:"...ale aspoň jsem to zkusil..."

    :)

    OdpovědětVymazat
  20. No to ja ti ve vsem rozumim, mam uplne stejny nazor,jenom je otazka, co delat!!

    Tobe to zvysi tlak, mne taky, o Josefovi ani nemluvim, ale co chces delat!! Nemusis to Ignorovat, to ani nejde, ale do kryminalu je dat nemuzes.
    Jak jsem napsal predtim, jestli mas nejake reseni, nebo navrh co se da delat, ja ti a vic lidi vic nez pomuzu.

    OdpovědětVymazat
  21. Jsem z toho dost na rozpacích. Po delší odmlce jsem se na PEX vrátil a musím přiznat, že se nestačím divit...a to jsem se těšil....Na lidi, od kterých se učím, na jejich fotky atd....a zatím, škoda mluvit. Jen doufám, že se tato situace změní. Jsem zvědavý, jestli se k této situaci vyjádří admin, mám takový pocit, že není k větším změnám pravidel nakloněn.
    Pokud budou ze serveru odcházet lidi,kvůli kterým tam chodím, tak nemá smysl abych se na PEX vůbec vracel.

    OdpovědětVymazat
  22. Zivot je zmena, nekdy k horsimu nekdy k lepsimu.


    Zatim preji JJ krasnou a odpocinkovou dovolenou z Kocourkova. Zatim jsem mu poslal pohlednici tam kam to travi, naPhoto Extract to prijde pozdeji.
    http://galerie.zive.cz/showphoto.php?photo=93050&limit=recent

    OdpovědětVymazat
  23. Nikdy bych sem nešla, ale byla jsem na tohle upozorněná. Takže tě důrazně upozorňuji .... ještě se někde o mě otřeš nebo se dokonce o sobě dočtu v těch tvých některých bludech ..... podám na tebe trestní oznámení a klidně se budu soudit na vysokém odškodnění. Svoje mindráky a chorobnou závist si léč na někom jiným.

    OdpovědětVymazat
  24. Chodím sem často....kráva je tu velká vzácnost...

    OdpovědětVymazat
  25. Josefe:
    Kráva je krásné, inteligentní a užitečné zvíře...

    Nebuď krutý...někdo fakt umí jen a jen o těch penězích...asi si myslí, že i přátelé se dají jen koupit...

    A k té paní výše:
    Na zastrašování musí být dva. Ten co vyhrožuje a ten co se potentuje. Tady obojí zvládá jediná osoba. Takže je mi líto. Asi to nebude moc účinkovat. Ale několik urážek na cti směrem k mé osobě jsem už zaznamenal.Svědků je mnoho. Holt nejsem tak na ty peníze a zviditelnit se umím i jinak.

    Pokud mi polezeš na blog snaž se chovat alespoň trochu slušně, nebo tě budu muset smazat. Ani doma nenecháme válet na podlaze to, co nám ulpělo na podrážkách. Ten tvůj vklad 20.7.09 9:14 tady nechám, aby všichni viděli co jsi zač, protože nezažít - nevěřili by. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Františku: to jsi mě tedy překvapil...já to vidím až teď :-)

    To jsem si ráno početl tady ten ftípek

    http://www.baby-cafe.cz/modules.php?file=viewtopic&name=Forums&t=17899

    no a pak šel k Tobě a přišlo mě fajn, že tady něco podobného snad nehrozí :-)

    a teď koukám.....že to nabralo docela jiný směr.....Jarku, Jarku tu co o Tobě napsala že jsi šašek ...tu já pro její vtipnou kaši mám v oblíbených (i když méně) :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Máme podobné oblíbence - až na vyjímky potvrzující pravidla :)

    OdpovědětVymazat
  28. Koukám, že když někteří lidé napíší: "UŽ nikdy", tak to myslí jako nechci slyšet tvůj názor, ale já tu budu opruzovat dál. Zažil jsem to na FA i PEx.

    Další hysterický výkřik té milé a všude tolik oblíbené paní jsem vymazal... a budu tak činit do té doby než se ji hladina hormonu sníží na normál.

    OdpovědětVymazat
  29. hmmm...to tr. oznámení bych rád viděl,velice solidní blábol,jinak,už jsem dneska někde psal o perlách a vepřovým...Františku,dost těžko jsem sem dostával,dej pozor,aby Ti sem mstivouni něco nenasadili...a pokračuj!
    havran

    OdpovědětVymazat
  30. Je mi líto , ale kvůli paní co myslí, že je středem světa a taky, že pro ni platí úplně jiná pravidla chování než pro ostatní, jsem nucen vaše případné příspěvky moderovat. To znamená, že se neobjeví hned potom, co jste je napsali, ale až po mém schválení.

    Velice se omlouvám všem normálním a slušným lidem. Myslím, že pokud jste přečetli vše výše, nemusím vysvětlovat proč jsem nucen k tomuto kroku přistoupit.

    OdpovědětVymazat
  31. :O

    co to je za babu?
    tys hu musel ale nejak nastvat :))

    to jsou pripady o kterych tady mluvime, vpadnou nekam a napisou uplny nesmysli, a myslim ze ted ji trefil slak. Uz je na pohotovosti.

    OdpovědětVymazat
  32. Některé lidi naštveš velice lehce. Stačí jim připomenout jejich slova.

    Projdi si třeba tuhle diskusi:
    http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=7003&rp=4&f=4&i=45802&t=45802

    a jistě si uděláš úsudek sám. Já to komentovat nebudu, ještě jsem se nespojil se svým právníkem...:)

    OdpovědětVymazat
  33. Ja se tam - na fotoaparat - nemuzu dostat z pocitace v praci (kde ted jsu), nikdo nevi proc. Neco to blokuje. Asi tady ten virus protection co pouzivam tam vidi tu babu, tak to blokuje. :))


    Ale mam zkusenosti od tama, je tam hromada zvlastnich lidi, velice tezkych pripadu.
    Podivam se na to doma.

    Ale nasla si te!!!

    OdpovědětVymazat
  34. Františku, z toho co čtu mi není nijak veselo a zvlášť po tom, co jsem přečetl pod Tvou fotkou na PE. Budou mně tam chybět Tvé komentáře a články. Je moc škoda, že hloupost má postupně na vrch, možná je to i odraz naší společnosti a politické scény.
    Když už Tě nebudu vídat na PE, tak doufám, že se někdy zase potkáme osobně.
    Libor Nedvídek

    OdpovědětVymazat
  35. Souhlasím s Eliškou a podobně smýšlícími, že je potřeba některé hňupy ignorovat. Ostatně, to už jsem se naučila na FotoAparat.cz Už mám slupku odolnici.
    Často mám chuť odpovědět stejnou jakou dostanu, ale to by byla pouze nahrávka na další díly nekonečného seriálu polemizování o umění a kýči. Z takové debaty odcházím jednak i proto, že akceptuji názor druhého a že je to nevychovanec a chce plivat, tak ať si plive, ale do prázdna. A ať si plive, stejně se nedám !!! A TAK , LIDI, SAKRA ! NEDEJTE SE A NEODCHÁZEJTE !!! V tom vidím vítězství těch hňupů, co si pak mnou ruce.

    Vaše Táňa

    OdpovědětVymazat
  36. TANA!!!!!!!!


    way to go!!!!!


    Tano, to je velice dobre receno, a vim ze mas velkou pravdu.
    Specialne o tom nekonecnem seriálu polemizování o umění a kýči

    OdpovědětVymazat
  37. Dobrý den Františku, já jsem jen chtěla vyjádřit úctu k vám a vaší práci jak fotek, tak článků. Je mi líto , že není mezi námi všemi dost lásky a pokory a že demokracie o níž jsme všichni tak stáli a tolik jsme o ní bojovali je u některých a bohužel zdá se, že ve většině, uchopena právě tímto způsobem. Je to bohužel odraz dnešní společnosti z které i já jsem velmi unavená. Přesto dostávám malé hřejivé jiskřičky v podobě lidí jako vy a vám podobní. Sama jsem hodně otrávená z PE a chtěla bych vám říct, že vás naprosto chápu. Mějte krásné léto a já budu chodit na návštěvu k vám třeba sem... Martina Matějková

    OdpovědětVymazat