úterý 24. března 2009

O nedůvěře...

Co si budeme nalhávat. Vláda premiéra Topolánka, ve své bohorovnosti dávala rudooranžovým populistům jeden argument za druhým, aby mohli volat po jejím odvolání. Až mám pocit, že se vláda dělala naschvál. Dnes se to spojeným silám opozice - na pátý pokus, podařilo.

Toto hlasování mělo své vítěze i poražené, i když asi ne tak, jak to vypadá na TV obrazovkách.
Rudozelené aktivistky Jakubková a Zubová? Osobní antipatie k jednomu člověku jím bylo více než cokoliv jiného…Svou práci udělaly, ale najde se ještě někdo tak naivní, aby si je nechal za zády?
Bývalý komunistický exponent Tlustý dnes hrající své hry v barvách Hradu? A jeho pomocník Schwippel nepokrytě fandící nové xenofobní straně pod patronací Velikého učitele? Hradní pán už několikrát dal najevo, jak jednostranně umí chápat loajalitu.
Skutečně poražení jsme my, občané mimo politické strany a jejich ekonomické přátele. Začne opět veliké dělení medvědů a řízení země půjde na nějakou dobu opět stranou, aby se rozhodlo, kdo si kde vytyčí svůj claim. Ale nakonec se opět oranžoví s modrými nějak domluví, tak jak to dělají na nižších úrovních. Jen nás to bude zase stát na daních více peněz.

Vítězové jsou dva.
Velký kormidelník se konečně zbavil neposlušného premiéra. A bude to on, kdo si do řízení země může vybrat vazala, který bude hrát jeho protievropskou a protiekologickou písničku.
A kdo, byť jen okrajově sledoval diskusi před hlasováním, nemohl si nevšimnout, jaký kal se vyvalil při rétorice našich stalinistů. A kalná voda je jejich neojblíbenější rejdiště.

Hledím do budoucích dnů s pramalou důvěrou...

Žádné komentáře:

Okomentovat