sobota 17. dubna 2010

Bohdan Holomíček

©Bohdan Holomíček

Krásný článek a rozhovor z pera Petra Vilguse vyšel na DIGIaréně pod názvem Bohdan Holomíček: Není důležité čím, ale co fotíte. V době, kdy se mnozí fotoamatéří a poloprofesionálové poměřují v první řadě kvalitou jimi používané techniky a vedou neuvěřitelné spory o tom či onom skle nebo značce, jsou slova pana fotografa Holomíčka postavením se na pevnou zem. Opět nám zde někdo připomíná, že technika je jen sluhou a ne pánem. Tím musí být fotograf.
Přečtením tohoto článku výhodně utratí čas i ti co "necvakají do lidí" a zkouší jiná zákoutí fotografie.

p.s. I Pan Jindřich Štreit si "cvakal" jeho nedávnou vernisáž v Novém Boru maličkým kompaktem. Je snad o to menším fotografem?

5 komentářů:

  1. Díky za upozornění na rozhovor s člověkem, který mě má někde v "krabici různé" páč počátkem devadesátých jsme se několikrát potkali při divadle jedné dámy z Braníka a on samozřejmě cvakal a cvakal...

    Četl jsem i komenty pod rozhovorem a ty jsou hodně smutné :(

    ahoj

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jirko,
    to co se děje pod tím článkem jen ukazuje ubohost některých majitelů mašinek. Sice si našprtali písmenka, ale číst je nikdo nenaučil. Což jim vůbec nebrání dávat "knížecí" rady těm, kdo je vysoce převyšují.

    Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, rád radí těm co umí ...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Františku, děkuju za upozornění, krásné čtení.

    Luboš

    OdpovědětVymazat
  4. Gůglil jsem si jméno tohoto fotografa, abych zjistil, co vše se o něm a jeho práci dočtu na širém internetu a došel jsem až sem k Vám, Františku. Článek z Digiareny jsem četl již dříve v jejich časopise a na Digiareně jsem se k němu s chutí vrátil a pak jsem si doma znovu našel ten časopis a přečetl jsem si ho ještě jednou... Opravdu stojí za to. A proto čas od času zaměstnám google a hledám, co nového bych se dozvěděl a prohlédl :-)

    Hezký den, Jiří Hrdlička

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk se má pořád co učit...

    ...jenom hloupí lidé si mají pocit, že vše co k životu potřebují už znají...a vše ostatní je "od ďábla".
    A čím jsem starší, tím větší mám jistotu, že toho málo vím...

    OdpovědětVymazat