středa 2. června 2010

Vernisáž v Českolipském museu

Úterní ráno (1.6. 2010) nám přichystalo tmavě šedou oblohu a příslib deště. To asi aby se vyrovnaly ty dva slunečné dny, které předcházely, ač meteorologové předpovídali úplně jinak.  Docela špatně se mi po ránu dýchalo a tak jsem měl trochu obavy z odpoledne a večera. Naštěstí mi asi hlavně chyběl pohyb. Jakmile jsem přestal jen posedávat a postávat po bytě, skoro všechny obtíže jako zázrakem zmizely.
Padesát fotografií Jarky Kacarové a zhruba sedmdesátka mých, převážně abstraktních foto-obrázků, už viselo na stěnách ambitu českolipského kláštera a tak se veškerá pozornost mojí ženy a Kacarových, kteří přijeli hned po ránu, mohla soustředit na přípravu občerstvení. Ve tři jsme vše naložili do auta a zamířili do muzea, kde nás už netrpělivě čekal pan Vašíček.
slavnostní nástup
Kolem půl čtvrté se začali trousit první hosté a a ambit se pomalu, ale jistě plnil hovorem lidí, kteří se rozhodli toto odpoledne strávit s námi a našimi fotografiemi. Nakonec se nás sešlo kolem šedesátky, z toho asi tak polovina byla nějak spjatá s fotoserveverem Photoextract.com
ještě nenaplněné poslání...
V půl páté pracovník muzea Mgr.Pavel Vašíček v přilehlé Biebrově síni zahájil obě výstavy (souběžně na Svatých schodech začala výstava fotografií Vladimíra Dvořáčka) hudební vložkou houslového a kytarového dua a pak nás všechny tři krátce představil. My, jako autoři, jsme hovořili jen krátce, s tím, že rádi případné dotazy zodpovíme potom u fotografií. 
Prohlížela se vystavená díla a hovořilo se o nich i fotografování. A  o výtvarnu vůbec . Bylo to vše hlavně o setkání podobně naladěných lidí, kteří umí najít mosty přes rozdílné názory i vidění. 
Celá akce byla zajištěna i zdravotnicky.  Vernisáže se zúčastnili i tři lékaři, kteří mě v posledním měsíci měli ve „své (pravo)moci“. Alespoň takto jsem se jim mohl trochu odvděčit za mé reptání a odmlouvání, že chci domů, když se mi snažili zachránit zdraví a život. 
Ambit muzea je velice reprezentativní prostor a myslím - i podle reakcí návštěvníků - že naše díla v něm dostala další rozměr. Takže mi nezbývá než poděkovat všem, kdo přišli a hlavně těm, kdo nám umožnili tuto prezentaci zde uskutečnit.



Ještě večer mi poslal několik svých fotografií z této akce Zbyněk Cincibus.




Další fotky z akce najdete také zde:
Eva Šrámková | 01.06.Vernisáž - Fr. Richter-J.Kacarová

Jednu krásnou autorskou fotografii s náladou poslala Jarmila Kacarová:
Doznívání

A větší sérii dokumentů z vernisáže  laskavě nafotil a posla i Míla Kacar:



Nějaké fotografie mi poslala i Emilie Mrazíková:


Tyto fotografie mi zaslal Václav Hedrlín:



A tyto fotografie zaslal Martin Rada:

24 komentářů:

  1. Vipada ze to tam bylo moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo - škoda, že to máš trochu z ruky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, konečně:). Já moc ráda fotky z vernisáží, joo. Prosím přidat:). Já su tak ráda, že jsem tam byla!

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli ještě někdo něco pošle, tak je vložím...jsou lidi co tam nefotili vůbec...třeba ty. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Protože si koupili rozbitej objektiv a teď nemaj čím fotit... A pak jsou lidi, který si koupili dobrej objektiv, že, Martino Štolbová, a pak přišel obětavý kamarád, aby jim pomohl nésti aparát, a BUM, foťák na silnici a objektiv v prdeli...:)

    OdpovědětVymazat
  6. a kruci...

    ...já zase koukám, jak mi nový fotoaparát pořád nesou na poštu...ještě hop tam od včera asi nedonesli, nebo ho pošta nezapsala...neboť na mě pořád mrká hláška:
    "Zásilka tohoto podacího čísla není v evidenci".

    Vypadá to, že si ze mně ta firma dělá legraci.

    OdpovědětVymazat
  7. A s fotkami už jsem popohnala Emilku, poslala mi něco na gmail, moc pěkný momentky. Určitě po mé intervenci obohatí tenhle blog:).

    OdpovědětVymazat
  8. mně zatím nepřišlo nic. Ale do fóra jsem nejprve dal špatnou adresu. A% Zbyněk mě upozornil, že tam mám špatnou koncovku. :-(

    Místo .com jsem tam napsal .cz

    OdpovědětVymazat
  9. Konečně ten fotoaparát dali na poštu! Hurá....je doufám, že přijde to, co jsem si objednal...už nějak přestávám věřit, že se to splní :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Františku,
    asi za chvilku přidám k sobě také nějakou dokumentaci.
    Bylo to moc fajn Eva

    OdpovědětVymazat
  11. jjjj...máš pravdu...jsem to jááá:-)

    OdpovědětVymazat
  12. už je dole odkaz na tvé stránky a poděkování v tvé knize hostů. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Františku.
    Ty jsi rychlík...Díky za uveřejnění fotografií...a vůbec za celý ten den, i za to, co tomu dni předcházelo /práce, práce a zase práce - to hlavně velký dík Lojzi/
    Jsem upřímně ráda, že mi fotky visí spolu s Tvými, Františku - myslím, že se spolu nepoperou :-)...podobně jako my dva se neperem a nehádáme...
    Možná budou do sebe jen lehce "šít" - to víš, do 11.7., tedy do konce výstavy, je doba dlouhá :-))
    Ahoj...a snad zas brzy osobně.
    Fis

    OdpovědětVymazat
  14. Naše fotografie se nikdy nepraly, protože patří do jedné spořádané rodiny. A to rodiny malého žlutovlasého klučíka co má rád beránka a rozmazlenou růži.

    Mně teprve pomalu dochází, v jakém nádherném místě ta naše obrázky visí a dodatečně dostávám trému. Ještě že mám tak zpomalené vedení a ta tréma nepřišla už v úterý. :)

    Děkuji za všechno...a hlavně za tvé umění naslouchat.

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem ráda, že jsem u toho byla a že jsem mohla několika snímky přispět do blogu :-).
    Emílie

    OdpovědětVymazat
  16. Děkujeme... nějaké fotky pošlu, až si doma vybojuji chvilku strojového času :o))

    Martin R.

    OdpovědětVymazat
  17. Tak já se přidávám k pochvalám. Moc ráda jsem přijela, moc ráda jsem se dívala. Mám ráda fotky Vás obou. A pan Dvořáček byl pro mne také milým překvapením. Takže já si to užila a nebýt toho karambolu na cestě z vernisáže bylo to velmi příjemný podvečír. Mám spousty uchovaných obrázků kdesi hluboko. Díky

    Martina Štolbová

    OdpovědětVymazat
  18. blahopřeju k výstavě - letos se zatím nikam moc nedostanu i zkouknul jsem tu alespoň fotky z vernsáže... přeju prima den -k

    OdpovědětVymazat
  19. všechno jsou to moc pěkné fotky, a dodatečně gratuluji..i k článku v novinách

    a máš moc pěkné děti, jako kdyby Ti z oka vypadli

    OdpovědětVymazat