pátek 8. května 2009

Never more?

„Tak už nám zase vládnou komunisti,“ by dnes asi řekla posluhovačka Millerová panu Švejkovi …
 
Soudruh Tlustý - sám o sobě říká, nikdy komunistou nebyl a v KSČ byl ryze účelově (tady už není tak otevřený), došel k názoru, že tato vláda je málo pravicová. A tak aktivně pomáhal našim oranžovým komunistům (Podívej -kvete Růža)a rudým stalinistům (Jó třešně žrali), tuto vládu svrhnout.  A to za spokojeného pobrukování stařičkého mocnáře, který došel k názoru, že čím Evropě hůř, tím jemu líp.
 
Aby bylo jasno, náš mocnář taky komunista nikdy nebyl. Dokonce tvrdí, že je nemá rád.  Spolupracuje s nimi také pouze účelově – jen když se mu to hodí – to mu pak nesmrdí nikdo. A tak dnes jmenoval vládu, jejíž někteří členové asi taky nikdy nebyli komunisty, a členy KSČ se stali pouze z prospěchářství.
 
To je přece něco jiného, když tomu zločineckému režimu aktivně sloužili jen z vypočítavosti, ale v hloubi duše mu nevěřili. Pro to má náš veliký evropský disident mnohem větší pochopení, než pro ty, kdo se otevřeně stavěli tomuto gangsterskému spolku na odpor. Pocit viny z vlastní zbabělosti dokáže  deformovat i silnější povahy.

Zatím ještě ve Strakově akademii nesedí sadističtí bachaři a kádrové rezervy ÚV. 
Zatím se to ještě jednomu velice ambicióznímu a bezskrupulóznímu populistovi nehodilo. Ale zadní vrátka nechal pootevřená…

A možná začíná být načase zopakovat si slova Internacionály. Ne snad proto, že bychom tomu věřili. Jen tak, pro jistotu - účelově…

4 komentáře:

  1. Pionyri, pionyri, malovane deti......

    To je tak co si jeste pamatuju, a "Kdyz rano soustruh roztocim...."

    My mame komunistu, a vy taky? Tady se o tom moc nezminovali..... :)))


    Sorry....

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsi za ty léta v USA asi zapomněl, co je to komunista... myslím, že ke komunismu měl Bush daleko blíže než Obama. Komunismus je druh křesťanské víry. I se svatými, mučedníky, dogmaty a neomylnosti autorit. A taky zbabělostí těch na špici...

    OdpovědětVymazat
  3. Obama ma hesla, jako :
    zebrat bohatym, a rozdat chudym.
    rozdelit bohatsvi,
    stydet se ze se mame lepe, nez nektere staty v Africe,
    Znarodit zdravotnictvi, banky, ....

    zakazat, zebrat....

    Typicky komunistycky reformy, ktery pracujou velice dobre pro ziskani volebnich hlasu lidi, co nikdy nedelali, nebo se jim nechce, a co nic nemaji,protoze to prochlastaji a utrati za drogy. Nikdy nevolily.


    Skratke a dobre, delt programi ktere nikde a nikdy nefongovali.

    Ty se divas na mezinarodni polytyku USA drive nez na domaci, co je pro cely svet lepsi, a co pro US se musis divat jako obcan statu kde zijes. Bush mel polytyku, dobtou pro US, ale ne pro ostatni, snazil se delat co bylo nejlepsi pro US bez ohledu na ostatni. Obama naopak.
    "A taky zbabělostí těch na špici..." :

    Obama ma ve vlade, lidi, co by za normalnich okolnosti byly v kryminale, protoze sidily na tax, a v bankovnich vecech.
    Frequently lzou, coz tady hned prijde na svetlo.
    Bush nemel zadne mucedniky, dogmaty a neomylnosti. Mozna ho tak portretovali nejake noviny v zahranici, ale protoze nenavist k US je velice popularni, tak se nedivim, ze takove veci uverejnovali.Vcelku byl u vetsiny lidi velice oblibeny. Jedine samozrejmne socialisty ho nenavideli od prvniho dne, protoze se stavil na stranu k tradicnim kapitalistyckym ideologiim. Byl siroce nenaviden u vetsiny Hollywood smetanky, jako barbara streisand, a jejich idiotskych kamaradu.

    Byl zvolen na dva terminy, coz myslim, ze Obama nema sanci, protoze uz dneska, je velice neobliben.

    Ale to je relativni, podle toho kde zijes, co slysis, a s kym mluvis.Tyhle nazory co jsem napsal, jsou nazory vetsiny lidi, a vsech co prisly z europi se tady usidlit v poslednich letech, hlavne s byvalich komunistyckych statu, protoze to nam vsem pripomina, proz jsme vlastne utekli.

    OdpovědětVymazat
  4. Polityka US byla vzdycky zalozena na tvrdych kapitalistyckych princypech, do kterych se kongres a vlada nemychali, nechali pracovat system sam o sobe na poptavce a prodeje… Kdyz zacaly zavadet ruzne regulation, a omezeni, tak ekonomie krachovala. President Carter, a jeho jeho socialistecke politiky, byl prvni priklad v nasem obdobi. President Reagan vytahl US s kopletniho krachu. Zasluhou jeho “sobeckeho” pristupu ke svetu, a prosazovani co je nejlepsi pro US, jste dostali “svobodu”. Ale byl nenaviden u stejnych vrstev jak president Bush. Na nestesti, nektere spatne regulations v bankovnictvi a burze, prezitek od Carter, zustali nepovsimnuty, naopak president Clinton pokracoval v tvoreni socialistyckych regulations na bankovnictvi. Jeho logo bylo “dat dum vsem”. To zavinilo, ze banky byli ruznymi natlaky nuceny opustit od tradicnich control, a davali pujcky vsem bez ohledu na rysk. Lide, kteri nemeli dostatek penez ani na zakladni potrebi, si kupovali obrovske domy, bez starosti kdo to bude platit. Opet, president Bush, nez stacil udelat nejake zmeny, ( byl zaneprazdnen 09/11…) tak prevzal kontrolu demokratycky congres, a dusledek kryze v pujckach, kdy bylo rozpujcovano hromada penez a nikdo neplatil, banky zacaly pocitovat nemoznost. Lide kteri byli zodpovedni za tohle vsechno, davali lzive vysvetlovani a reporty. Kdyz tohle vsechno krachovalo… tak uz nastoupil president Obama, a jeho lide, kteri z casti sami zavinily tuhle katasrofu (vetsina byla puvodne zodpovedna za tyhle bakovni regulatory za Clintovi administrace ) se snazi tuhle situaci zachranit vlastne oddalit, strkanim vic penez do neceho co nefunguje.Vetsina prednich ekonumu si mysli, ze bankropcy vsech podniku co jsou v problem, sice prinese velkou nezamestnanost ale vyresi vetsinu problem a system se sam spamatuje bez zbytecnych a spatnych regulatory.
    Je to napsano velice zhruba, jen naznaky, hlavnich pricin. Problemy jsou hlubsi a rozsirenejsi.


    Kdyz ti nekdo zacne narizovat, co mas prodavat, a co nesmis, tak to nevede k necemu dobremu.

    OdpovědětVymazat