čtvrtek 14. května 2009

Jarní proměny GALERIE V KOPCI

Dnes jsem už k Galerii V kopci nepřišel jen náhodou.  Něco mi říkalo, že by nemuselo být marné udělat si malou zacházku a nakouknout. Nakonec z toho byla asi čtyřicetiminutová  zastávka na cestě z knihovny. 



A myslím, že se vyplatila - bylo se na co dívat. Trojice autorů nějak spjatých s našim regionem vystavovala své obrazy a skleněné plastiky. 
Nejvíce mě zaujala Alena Dědičová  (1958), zdaleka nejen tím, že většina děl byla od ní.   Výběrem vystavených obrazů mi dala, svým způsobem, nahlédnout pod pokličku její tvorby. Vracení se k tématu, hledání výrazu, který by ještě lépe vystihoval to co chce sdělit… jak u jejich "modrých" hladinovek, tak u figurálních kompozic v teplých tónech. 
Bohuslav Eckart (1957) a Marie Hornychová (1947) mě už tolik nezaujali, ale to jen vyjadřuje můj dosti okrajový zájem o sklo, jako materiál. 



Každopádně  - pokud budete mít chvilku času a cestu kolem Mariánské ulice v České Lípě, udělejte si čas na návštěvu této malé Galerie V kopci. Jsem přesvědčen, že  to bude užitečně strávený čas.

3 komentáře:

  1. Dobrý den, máte hezký blog a ty fotky jsou super jen tak dál...

    Komentář napsal: Radek z Ceské Lípy.

    OdpovědětVymazat
  2. Mohl by jste se podivat na muj web, a napsat komentář?
    Tady je adresa: www.blogovesmiru.blog.cz

    Radek z české Lípy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Radku - podívám se ti tam. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat