středa 16. června 2010

Moje děti na výstavě

Takže se mi konečně podařilo na Převážně neškodné dostat všechny tři mé děti najednou. Ty mladší ji už viděly při přípravě i vernisáži. Ale Pavlína v době otevírání této expozice ještě trávila čas s manželem v New Jersey a do naší země přilétla až později.
Co mě zarazilo už ve vrátnici muzea, bylo vstupné, které musely mé děti zaplatit, aby se podívaly na moje fotky. Navíc jsme přišli hodinu před zavíračkou, takže na jiné expozice stejně ani nezbyl čas. Paní asi dělala jen svoji povinnost a nikde v předpisech zřejmě nemá rozlišení návštěvníků. Ale divnou pachuť z toho, že své dceři musím zaplatit (nakonec tedy sáhla do peněženky ona - byla rychlejší) vstupné, abych ji mohl ukázat moje fotografie....tu mám. A ona bude mít po návratu taky co vyprávět...

Jelikož Pavlína studuje fotografický design, a máme mezi sebou i onen pověstný generační rozdíl, tak jsme si u některých mých děl i trochu podebatovali o rozdílných úhlech pohledu. Jinde zas přijala mé věci až s nadšením, jak se na hodnou dceru patří. :)


Zároveň jsme nakoukli na teprve nedávno otevřenou výstavu Ženy z Bunyakiri novinářky a fotografky Lenky Klicperové. Řada velkoformátových fotografií  - převážně portrétů žen - ukazovala, že autorka umí velmi dobře pracovat s modelem a světlem, či dokonce s šerosvitem. Bohužel ke konci  expozice jsem si připadal, že mnohé z portrétů tam už byly několikrát. Ale kontrolou jsem zjistil, že tváře jsou rozdílné, ale pojetí a výraz obrazu je do jisté míry šablonovité. Přesto jde o silnou výstavu a všem doporučuji ji shlédnout. Už například - hned skoro  na počátku výstavy - fotografie o úpravě vlasů s druhým plánem okénka s muži v pozadí...stojí za návštěvu a shlédnutí.

11 komentářů:

  1. gratuluji k nové grafice, konečně na to vidím, i Tvé děti všechny pohromadě:)

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem viděl poprvé i to nejstarší...co si moje Pavlína vloni vzala...Sympatický muž, ale moc jsme si nepopovídali. Já umím anglicky asi jako on česky...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že je Pavlína z profilu, zajímalo by mě, jestli je Ti taky tak podobná..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli jsi na FACkabooku, tak koukni sem:
    http://www.facebook.com/?tid=1147384580246&sk=messages#!/photo.php?pid=1341751&id=1386007570

    a posuď sama.

    OdpovědětVymazat
  5. Františku, na fejbůůku nejsem ani nebudu, je mi to protivné:))

    OdpovědětVymazat
  6. nebýt Pavlíny, tak na tom zloději času a identit taky dodnes nejsem...:)

    OdpovědětVymazat
  7. ještěže se dá najít tvůj mail..poslal jsem ti to tam...:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, je to tam..:)) je Richterova, máš dominantní genom:)), všechny děti jsou Ti podobné..

    OdpovědětVymazat
  9. Ano - já genetické testy nepotřebuji. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vstupné mě příliš neudivuje, tohle byste asi měl řešit předem tím, že budete chtí "volňásky".
    Jinak fotky samozřejmě moc pěkné! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem v těchhle věcech velice nepraktický...:)

    OdpovědětVymazat